Bennett, Brodie bly flammar senaste Canucks

TJ Brodie hade ett mål och en assist, och Calgary Flames slog Vancouver Canucks 4-2 i söndags kväll för att ta en 2-1 ledningen i sin första omgången slutspelsserie.

Sam Bennett gjorde sitt första NHL-mål, och Brandon Bollig och Sean Monahan hade också mål för Flames, som värd ett slutspel för första gången sedan april 2009. Game 4 är också på Calgary på tisdag kväll.

Shawn Matthias och Jannik Hansen hade mål för Canucks.

Calgarys Jonas Hiller stoppade 23 skott, medan Vancouvers Eddie Läck gjorde 24 räddningar.

Den 18-årige Bennett gav Flames en 3-1 matchen i 2:14 av den tredje perioden. Den fjärde övergripande hackan i förra årets NHL utkast scrambled till nätet på Joe Colborne s skarp vinklade skott och halkade rebound av brist.

Det var Bennetts första spelet i Calgary sedan han sågar handling i en preseasonlek oktober 2. Han genomgick axelkirurgi senare samma månad. Han återförenades de Flames i tid för att göra sin NHL-debut och spela en assist i Calgary ordinarie säsongen finalen. Bennett spelade i både slutspel i Vancouver.

Med Canucks back Yannick Weber betjänar en målvakt störnings straff och lagkamrat Dan Hamhuis ansluta honom i lådan för en illegal check till Bennett huvud, Monahan gjorde sitt första NHL-slutspel målet på Calgary två-mannen fördel vid 14:36.

Hansen drog Canucks inom två mål med ett kick skott som slog Hiller med 2:19 kvar.

Efter Game 2 avslutades med ett bråk och 132 minuter i straff bedömas, fientligheten återuppstått i en poänglös andra perioden söndag med jawing och prejar efter visselpipor.

Calgary framåt Johnny Gaudreau åkte till bänken i smärta efter att han huggit över armarna från Hamhuis, men fortsatte att spela och hjälpte på Monahan mål.

Flames back Kris Russell och Canucks framåt Alex Burrows slogs med 1:25 kvar, följt kort därefter av en skrot mellan Calgary Michael Ferland och Vancouvers Kevin Bieksa.

De Flames ledde 2-1 efter den inledande perioden på Brodie mål på 15:02. En forecheck och skärmar artighet av raden av Bennett, Colborne och Mikael Backlund gav Brodie tid och utrymme att tee upp ett slagskott från strax innanför blå linjen och slå Brist hög klubba sidan.

Matthias drog Vancouver även vid 09:09. Med Hiller spinning på rygg för att göra den inledande spara under ett mål-mun scramble, Matthias slog pucken i det öppna nätet.

Bollig gjorde det första målet i matchen vid 06:35 – hans första sedan februari 2. Vänster okontrollerat i höga platsen, slog han Brist med hög Wrister till minnet sidan.

OBSERVERA: Mason Raymond, som var en frisk repa de två första spelen i serien i Vancouver, biträdd på Bollig mål. Raymond är en av bara fem Flames med mer än 20 matcher för playoff erfarenhet.